Torngasak © 2006 2010

wpca1b9abf.png

wp195cb09c_0f.jpg

wpc047b8dc.png
Ouder
wp5533b116.gif
wp71c7a242.png
wp9795b9e5.png

Inmiddels;
- Kunnen de puppies lopen.
- Zijn de stamboom-namen bekend.
- Hebben we de eerste puppy -kijk en -knuffel -dag gehad met de toekomstige baasjes.
- Zijn de oogjes van de pups open gegaan.
- Beginnen de puppies te spelen en te stoeien.
- Kunnen ze pap eten.
- Wegen ze allemaal meer dan 1 ½ kg.

Het heeft even geduurd voordat we ons de tijd gunden om dit nieuws te schrijven.
We hebben het de laatste periode erg druk ge-had. Luca gaf net te weinig melk om alle pups (11) goed te laten groeien dus moesten wij een handje helpen. De eerste periode van hun leven eten de pups elke 2 uur en gaven wij per keer 3 pups de fles. Je hoeft natuurlijk geen reken-wonder te zijn om te bedenken hoeveel tijd dat per dag kost.
Samen met een gewone baan, een ‘Kimo van 1½’ en een ‘Amber die naar school moet’, zijn we dus lekker aan de bak geweest.
Gelukkig hebben vrienden en onze buurtjes een handje geholpen.
(zie ook de puppie-foto’s).

wp44c48dd0_0f.jpg

Het is erg leuk om te zien hoe de pups hun eerste stapjes zetten. Als ze het eenmaal proberen kunnen ze het binnen een dag. Twee dagen daarna lopen ze de werp-kist al in en uit en weer twee dagen later zetten ze het al op een soort van holletje.

wp3b5b08e2_0f.jpg

De pups moesten de eerste 10 dagen minimaal 100% van hun geboortegewicht aankomen. Het was voor ons de eerste keer en je vraagt je dan regelmatig af of je het allemaal wel goed doet.
Gelukkig hebben wij als steun en toeverlaat Diana van
Of The Music Forest Labradors’.
Zij heeft ons fantastisch gesteund met voedingsadviezen en andere vragen die wij hadden en hebben. Het meeste staat nou eenmaal niet in een boekje.

wp3fc8ccdf.png

Klik op de afbeelding voor een vergroting

De puppy -kijk en -knuffel dag was leuk. Het had een hoog áááááh en óóóóóh gehalte. We kijken met plezier uit naar de volgende keer.

wp638a731a_0f.jpg

De oogjes zijn inmiddels open (na 17 dagen) en het lijkt of dat ze al wat kunnen zien. Ze beginnen te reageren op beweging van elkaar en van ons.

wp0630220d_0f.jpg

Als de puppies elkaar gevonden hebben dan beginnen ze te spelen en te stoeien. Dat ziet er natuurlijk heel erg leuk uit.

wp666f0801_0f.jpg

De pups hebben de afgelopen week geleerd hoe ze eerst van een schoteltje en later uit een voer-trog moesten eten. Dat leren ze vrij snel, in een dag of 2 á 3. Maar wat kunnen puppies in 2 dagen vies worden zeg! Als iemand nog tips heeft om ze te ontklitten dan horen wij dat graag:-).

wp0f01cc33_0f.jpg

Inmiddels eten ze als een stel bootwerkers en hoeven we ze gelukkig niet meer bij te voeren. Ze  krijgen elke dag meer energie en worden met de dag ondernemender. Dat is fantastisch om naar te kijken en mee te maken.

wpc13cfa8c_0f.jpg